Bemutatkozás

Balogh Ágnes pszichológus

 

Köszönöm, hogy felkereste oldalamat. Balogh Ágnes tanácsadó szakpszichológus és pszichológia szakos tanár vagyok. Szakpszichológusi diplomámat családi és párkapcsolati tanácsadából szereztem. Már az egyetem alatt szereztem szakmai tapasztalatot különböző alapítványoknál végzett munka során, majd családsegítő, gyermekjóléti szolgálatnál bővítettem szakmai tapasztalataimat. Három év elteltével megváltozott munkaképességűek rehabilitációját segítettem.

Születésünktől fogva családunk jelenti a biztonságot, a biztos pontot életünkben, mely segít felfedezni a világot. Folymatosan távolodunk szüleinktől, leválunk, és a megtanult viselkedéseket, reakciókat alkalmazzuk. Néha azonban előfordul, hogy megfogalmazódik bennünk az az érzés, hogy valamiért nem sikerül vágyaink szerint alakítani kapcsolatainkat, működni a társas kapcsolatainkban, párkapcsolatunkban. Ilyenkor felmerülhet a kérdés, mi a probléma, hiszen mindenki boldog, a kiteljesedést segítő kapcsolatokra vágyik. Néha érezzük, hogy családunkban vannak számunkra bizonytalanságot, nehézséget okozó kapcsolatok, helyzetek, de nem igazán értjük ezek eredetét, és azok hatását jelenlegi helyzetünkre.

Akik ilyen és ehhez hasonló érzések kezelésében tudok segítséget nyújtani a hozzám fordulóknak. 

Jelenleg felnőttekkel és gyermekekkel egyaránt foglalkozom. Magánpraxisban pszichológiai tanácsadást nyújtok, illetve nyelvi magánoktatást is vállalok szintén felnőttek és gyermekek részére egyaránt.

Képzettség

  • 2012 – 2016 Eötvös Lóránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Kar Tanácsadó szakpszichológus (családi és párkapcsolati tanácsadó szakpszichológus)
  • 2004 – 2010 Eötvös Lóránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Kar Egészségpszichológia szakirány: pszichológus, pszichológia szakos tanár
  • 1998 – 2003 II. Rákóczi Ferenc Fővárosi Gyakorló Közgazdasági Középiskola Két tanítási nyelvű tagozat (angol)

 

Szakmai tapasztalat

            

  • 2015 -           Magánpraxis, magántanár (angol nyelvből)  
  • 2013 - 2015 TÁMOP 1.1.1. Megváltozott munkaképességű személyek rehabilitációja (humánszolgáltató)
  • 2011 – 2013 Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat (családgondozó gyermekjóléti szakmai egységben)
  • 2010 – 2011 Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat (családgondozó családsegítő szakmai egységben)
  • 2009 – 2013 Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány (önkéntes)
  • 2009 – 2010 Kórházi Önkéntes Segítő Szolgálat Alapítvány Lea Anyaotthon (önkéntes)
  • 2005 – 2009 Kórházi Önkéntes Segítő Szolgálat Alapítvány II. sz. Gyermekklinika (önkéntes)